Viden, udvikling og samvær
4700 NæstvedVælg område
Vis underviser
Flemming Møller
Ledige pladser

Hestevognskørsel - kørekursus

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Introduktion til Hestevognskørsel
Har du lyst til at lære de grundlæggende ting om kørsel med heste, er der her et godt tilbud.
Det er ligegyldigt, om du selv har hest/pony eller blot har lyst til at lære noget om denne spændende fritidsaktivitet. I dag er der meget få professionelle kuske, men holdets instruktør er en af dem.
Kurset vil give et indgående indblik i de mange forhold man skal have gennemtænkt inden man styrer hestevognen ud på offentlig vej. Således vil seletøj, opseling, forspænding blive grundigt gennemgået. Der vil blive talt om tilkørsel af heste, forsikring, færdselslovens bestemmelser om hestevognskørsel og ikke mindst om hestevogne. Endelig vil der blive lidt praktisk kørsel hvor al teorien kan ses i praksis.
Der forsøges endvidere arrangeret et besøg hos en forhandler af hestevogne og seletøj. Hestevognskørsel kan dyrkes helt privat, eller i en af køreforeningerne hvor det er det sociale og samværet om hestene, der er det vigtigste, eller i de mere sportsprægede foreninger hvor de konkurrenceorienterede kuske søger hen. .
Første undervisnings dag mødes der på HC Andersensvej 24, 4700 Næstved, men undervisningsstedet må påregnes at variere. Ligesom eventuelle ekskursioner og den praktiske kørsel tilpasses de muligheder der måtte være.Lektionsoversigt:

Introduktion (2 lektioner). Instruktøren redegør for kursusforløbet, og på baggrund af deltagernes erfaringer og forventninger fastlægges det endelige indhold og undervisningsforløb.

Seletøj (3 lektioner). Teorilektion hvor de forskellige typer seletøj omtales, men undervisningen vil generelt koncentrere sig om bringeselen, der er den mest udbredte i landet.

Opseling (3 lektioner). Teorien skal nu omsættes i praksis, og selen lægges på rigtige heste og ponyer med tilhørende tilpasning.

Forsikring og færdselslovgivning (2 lektioner). Lovbefalede forsikringer gennemgås sammen med "fornuftige" tillægsforsikringer. Færdselslovgivningens særlige bestemmelser omkring hestevognskørsel og udstyrsbekendtgørelse vedrørende hestevogne gennemgås.

Hestevogne (4 lektioner). Hvilke overvejelser skal man gøre sig inden hest og vogn sættes sammen og svarer det til kuskens forventninger til hestevognskørsel. Hvis drømmen er selv at hente brænde i skoven er kravene til vognen helt anerledes end den er til bryllupskørsel.
Vi vil besøge en erfaren forhandler af hestevogne og seletøj.

Tilkørsel (3 lektioner). Hvordan kommer man i gang med en utrænet hest. Vi opseler en Fellpony og afhængig af hvor langt den er nået i køreuddannelsen, går vi med den i lange linier eller spænder den for vogn.

Kørsel (5 lektioner). Forståelsen af de tidligere lektioner skal stå sin prøve. Vi spænder for to vogne, en en-spænder og et to-spand. Hvorefter vi kører en lang tur på offentlig vej.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 02-05-2018, kl. 19:00

Ugedag Onsdag
Holdnr181-970
Adresse Sted aftales nærmere
LokaleAftales nærmere
Holdtimer20
Antal mødegange5
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

02-05-2018 Onsdag 19:00  -  21:30
09-05-2018 Onsdag 19:00  -  21:30
16-05-2018 Onsdag 19:00  -  21:30
23-05-2018 Onsdag 19:00  -  21:30
30-05-2018 Onsdag 19:00  -  21:30

Faktaoplysning

Forudsætninger En del af dette kursus vil foregå på Egemosegård, Lille Tvedevej 15, 4700 Næstved.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.