Viden, udvikling og samvær
4700 NæstvedVælg område
Vis underviser
Kåre Johannesen
Ledige pladser

Mellemkrigstiden - et tomt hul mellem to krige?

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Foredrag v/Kaare Johannesen

Perioden mellem de to store verdenskrige, fra 1918 til 1939, bliver ofte lidt glemt, og affejes som en ligegyldig ventetid mellem to store, afgørende begivenheder.
Men i virkeligheden var det en tid, der bød på enorme omvæltninger, både politisk, socialt og kunstnerisk- i Tyskland var Weimarrepublikken et eksperiment med demokrati, i USA skabte krise og spritforbud gangstervælde - og i Danmark opfandt vi velfærdsstaten.
Foredraget tager tilhøreren med på en slentretur gennem en overset tid, hvor vi hører om fanatiske nationalister, fjantede jazz-piger, sultende arbejdsløse, banebrydende filmkunstnere… og en masse andet godt!

Sagt om dette foredrag:
et veritabelt ridt igennem både flere verdensdele og allehånde temaer fra fredstraktater, politiske strategier og krigsførelse over de brølende tyvere til kulturlivet, kunstneriske strømninger og litteraturen. Trods mange afstikkere undervejs blev vi ledt sikkert igennem aftenen, og af publikums nærvær under foredraget og den efterfølgende eftersnak kunne vi konstatere, at også dette nye foredrag leverer varen: en underholdende og indholdsrig aften i og om mellemkrigstiden.
Trine Marie Ulleriks, Greve Bibliotek

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 09-06-2020, kl. 13:30

Ugedag Tirsdag
Holdnr201-785
Adresse Birkebjergcentret
Birkebjerg Alle 9
4700 Næstved
LokaleKantinen
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

09-06-2020 Tirsdag 13:30  -  15:30

Faktaoplysning

Forudsætninger Kulturel tirsdag - den 2. tirsdag i måneden.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.