Viden, udvikling og samvær
4700 NæstvedVælg område
Vis underviser
Palle Birk
Ledige pladser

Søvejen til Næstved

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Siden oldtiden har den søværts trafik fundet vej fra Karrebæk Bugt og ind gennem Halsminde eller Mindegabet, fjorden og åen til det område, som udviklede sig til Næstved i yngre jernalder.
Fra yngre jernalder omkring 700 kan vi regne med en jævnlig trafik, som gennem århundreder udvikler sig ved hjælp af nye skibstyper, indtil trafikken endte med at måtte omlades til pramme, der med stort besvær blev fragtet over fjorden og op ad åen til åhavnen Næstved.
Havde Næstved ikke været så gammel, som tilfældet er, ville den næppe have lejret sig mellem de bakker, som man kaldte bjerge: Sandbjerg, Lisbjerg og Lerbjerg.
I nyere tid ændres forholdene markant ved kanal-byggerierne, først i 1806-12 og i 2. omgang i 1930'erne, hvilket gjorde Næstved til en søkøbstad - så længe det varede.
Nu er det store spørgsmål: hvad skal der nu ske med Næstved Havn?

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 08-10-2019, kl. 13:30

Ugedag Tirsdag
Holdnr192-782
Adresse Birkebjergcentret
Birkebjerg Alle 9
4700 Næstved
LokaleKantinen
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

08-10-2019 Tirsdag 13:30  -  15:30

Faktaoplysning

Forudsætninger Kulturel tirsdag - den 2. tirsdag i måneden.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.

Flere kurser