Viden, udvikling og samvær
4700 NæstvedVælg område
Vis underviser
Tommy P. Christensen
Ledige pladser

Svensk efterretningstjenestes historie.

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Svensk efterretningstjenestes historie.

Allerede under Chr. 4. havde svenskerne en agent i Helsingør ved Øresund, og denne gang vil vi se nærmere på de svenske tiltag indenfor indsamling af efterretninger og overvågning af svenske og udlændinge. Specielt 1900-tallet med de to verdenskrige og den svenske neutralitet vil blive fremdraget, og vi søger at hitte rede i de mange betegnelser, der har været benyttet siden unionsopløsningen med Norge i 1905: Generalstabens militär-statistiska Avd., Underrättelsebyrån (Gst/U), G-sektionen, I 19-gruppen, FRA, C-byrån, operation Stella Polaris, T-kontoret, IB (og IB-affären), SSI, KSI samt selvfølgelig SÄPO.
Endelig ser vi på forholdene i det 20. årh., der bl.a. rummede en kedelig affære med en tidligere dansk reserveofficer, Aage Baldwin Frederiksen, og de to nok mest celebre spionsager, flygöversten Stig Wennerström (anholdt 1963) og den tidl. polisinspektör i SÄPO, Stig Bergling (anholdt 1979).

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 23-01-2019, kl. 18:30

Ugedag Onsdag
Holdnr191-922
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleMusikstalden
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

23-01-2019 Onsdag 18:30  -  21:00

Faktaoplysning

Forudsætninger Prisen er inklusiv kaffe/the og kage Der udleveres undervisningsmateriale undervejs.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.