Viden, udvikling og samvær
4700 NæstvedVælg område
Vis underviser
Fu Deng
Ledige pladser

Barsel á la Kina

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Kinesisk barsel - Noget for dig? (Særligt for mødregrupper)
Under graviditeten er kinesiske kvinder underlagt et langt regelsæt om ting de skal og absolut ikke skal. Så fx for at skabe balance mellem yin og yang, bør en gravid kvinde spise "kold" mad, da graviditeten er anset som "varm". Til gengæld må hun ikke røre sakse, nåle, strikkepinde eller andre skarpe ting, der siges at kunne udløse en abort. Kineserne tror på, at ligegyldig hvad en gravid kvinde gør eller ser, så påvirker det hendes ufødte barn.
Efter fødslen må hun traditionelt ikke bade eller børste tænder, endsige bare bliver udsat for træk eller vind. Hun skal "sidde en hel måned" inden døre for lukkede vinduer med godt med tøj på - også om sommeren. Sniger hun sig til at bevæge sig ud inden de 30 dage er gået, vil alle nabokoner i hele kvarteret skælde hende ud. Til gengæld bliver hun opvartet af svigermor, der kommer med svinetæer og fiskeægssuppe i spandevis, så mælken hurtigt løber til. Men enhver form for frugt er bandlyst.
Lyder dette vanvittigt? Måske ikke helt. Selvom noget nok er overtro og gamle skrøner, vil du finde ud af, at det nok giver mere mening end du lige troede. Kom med din mødregruppe en formiddag og prøvesmag et par kinesiske barselslækkerier mens du bliver klogere på den kinesiske filosofi, der ligger bag alt det her.
Underviser: Fu Deng. Mor til tre. To født i Kina og et i Danmark. Passioneret madelsker, køkkenekvilibrist og te-entusiast. Hun kommer fra Sichuan provinsen i Kina, der især er kendt for sin skønne krydrede mad og de mange hyggelige tehuse, men har boet i Danmark i flere år.
60 kr. til mad og drikke pr. gang betales direkte til underviseren

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 14-11-2017, kl. 18:30

Ugedag Tirsdag
Holdnr172-065
Adresse H.C. Andersensvej
H.C. Andersensvej
4700 Næstved
LokaleLille sal v/køkken
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

14-11-2017 Tirsdag 18:30  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.