Viden, udvikling og samvær
4700 NæstvedVælg område
Vis underviser
Lene Jørgensen
Ledige pladser

Low FODMAP diet

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Low FODMAP diet
Kursus med Klinisk Diætist Lene Jørgensen

Kursusforløb over 4 mødegange i Næstved

Low Fodmap er en afklaringsdiæt, som kan hjælpe dig med at reducere eller fjerne generende mave- og tarmproblemer. Lider du f.eks.af irritabel tarm? Har du mavesmerter, oppustethed, luftgener, rumlen, diarre, forstoppelse eller vekslende afføring, - vil diæten meget sikkert også kunne hjælpe dig, som den har hjulpet andre.

Måske har du hørt eller læst om diæten, - men ikke mod på selv at gennemføre et forløb, da det kan virke uoverskuelig.
Måske er du bare træt af mavesmerter og kan ikke gennemskue hvilke fødevarer, der påvirker din tarm og giver gener.

Kliniske diætister og læger fra Monach University i
Australien har udviklet diæten. De har fundet frem til, at der er fødevarer med kulhydrater, som kan være medvirkende til at give eller øge mave og tarm problemer hos mennesker med irritabel og sensibel tarm. Meget kort beskrevet passerer disse kulhydrater ufordøjet ned til tyktarmen og giver problemer.
Monach har udviklet en metode til at undersøge hvilke kulhydrater, der kan give symptomer. Resultatet og tolerance niveau er forskelligt fra person til person.

Du skal være indstillet på - fra kursets start - at følge diæten i 4-6 mdr. Du bliver gundigt vejledt. I de første 4 - 6 uger vurderer vi om du får det bedre ved at udelukke kulhydrat føde emnerne, - det kan f.eks. være noget bestemt frugt eller nogle bestemte grøntsager. Efterfølgende introduceres de afprøvningsvis igen. Det sidste for at erfare hvilken toleranceværdier du har.
Det er ikke målet, at du i fremtiden skal fortsætte med at leve efter diæten. Det er målet, at vi skal finde frem til, hvordan du reducerer eller fjerner dine generende symptomer via ændringer i din kost.

Kurset er også egnet til personer med tarmsygdomme som Morbus Crohn og Colitis Ulcerosa, fruktosemalabsorption m.fl.

Kurset afholdes af Klinisk diætist Lene Jørgensen, som er uddannet i Low FODMAP diæten og har stor viden og erfaring fra sit daglige arbejde som diætist i Mave-tarm ambulatoriet på Nykøbing Falster sygehus.

Du får en optimal introduktion, bliver guidet igennem med konkrete anvisninger på egnet kost, god vejledning og opfølgning undervejs.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 06-03-2018, kl. 17:30

Ugedag Tirsdag
Holdnr181-021
Adresse AOF HUSET
Riddergade 16
4700 Næstved
LokaleFælleslokalet, 1. sa
Holdtimer12
Antal mødegange4
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

06-03-2018 Tirsdag 17:30  -  20:00
03-04-2018 Tirsdag 17:30  -  20:00
01-05-2018 Tirsdag 17:30  -  20:00
29-05-2018 Tirsdag 17:30  -  20:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.