Viden, udvikling og samvær
4700 NæstvedVælg område
Vis underviser

Underviser

AOF Næstved & Susålandet
Ledige pladser

Carlsberg, Valby og Sydhavnen - bustur

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Carlsberg, Valby og Sydhavnen

- fra øl og kul til café latte

Carlsberg er øl, Valby er film og Sydhavnen er kul. Alle tre bydele har været kendetegnet af store arbejdspladser og i dag har de det til fælles at de nu er ved at blive ombygget til moderne boligkvarterer som er attraktive for både børnefamilier og det grå guld.

Vi starter med et besøg på Carlsberg – både en rundvisning i den nye bydel og visitor-centret. En god historie om øl, familien Jacobsen og et unikt nybyggeri mellem fredede bygninger.

Efter en frokost på Pilekroen tager vi til Valby. En gammel landsby som blev forvandlet til et industrikvarter med mange jernbanespor og vigtige indfaldsveje til København. Kendt over hele Danmark blev bydelen, da Nordisk Film gik lige uden for sin egen låge og optog Olsen-banden i det gamle nedslidte Valby. Heller ikke Valby er længere nedslidt – vi ser både den gamle istandsatte landsbykerne og de nye boliger på de gamle industriarealer.

Herfra tager vi til Sydhavnen. Lige nu en delt bydel med det gamle nedslidte Enghave område og den nye kanalby som vokser op i de store havnebassiner, le dagen har vi selskab af den kyndige kulturhistoriker Lisa Elsbøll, der er medlem af Københavns Byvandrerlaug.hvor kulkraner før i tiden bragte kullene fra de mange skibe i land til den energihungerende by. Nu er kranerne erstattet af lækre og spændende huse langs vandet og det er muligt at have sin egen båd lige uden for sin gadedør eller sågar bo på en husbåd. I løbet af eftermiddagen får vi kaffe og kage.
Hele dagen har vi selskab af den kyndige kulturhistoriker Lisa Elsbøll, der er medlem af Københavns Byvandrerlaug.

Prisen er inkl. bus, guide, entreer, frokost og kaffe (exkl. drikkevarer). Bindende tilmelding

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 07-05-2017, kl. 09:00

Ugedag Søndag
Holdnr171-994
Adresse Rådmandshaven
Parkeringspladsen
4700 Næstved
LokaleParkeringsoladsen
Holdtimer9
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

07-05-2017 Søndag 09:00  -  18:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.