Viden, udvikling og samvær
4700 NæstvedVælg område
Vis underviser

Underviser

Athina Delskov er uddannet psykolog og HD i organisation. Hun har tillige en række terapeutuddannelser.Athina siger selv: Jeg har mange års erfaring i IT-branchen med systemudvikling og metodeudvikling, i en HR funktion med ansættelse og personaleudvikling samtsom partner i konsulentvirksomhed med sigte på organisationsudvikling. Så skiftede jeg område. Siden 2002 har jeg arbejdet med at hjælpe mennesker med spiseforstyrrelse eller selvskade, og i perioden 2005-10 fik vi midler til metodeudvikling fra socialministeriet. Jeg opdagede under den proces, at vore klienter stort set alle var meget sensitive: Børn, unge og voksne. Vi var nødt til sammen at udforske sensitiviteten for at kunne skabe et godt liv med sensitiviteten og uden spiseforstyrrelse eller selvskade. Dette arbejde resulterede i bogen: Spisning og sensitivitet - hjælp til børn og unge. I 2009 tænkte jeg, at indsigten omkring sensitivitet havde betydning for en meget større kreds af mennesker. Jeg begyndte derfor at holde foredrag og grupper om forskellige sider af det sensitive. I 2011 var jeg med til at reorganisere HSP foreningen. Foreningen er medlemsbåret og har som sit formål at oplyse om det sensitive personlighedstræk og forbedre mulighederne for sensitive gennem påvirkning af beslutningstagere på alle niveauer i samfundet. Januar 2012 blev jeg formand, og det er jeg stadig. Se mere www.hsp-foreningen.dkI den senere tid har vi i foreningen fordybet os mere i forskningen, for at kunne formidle noget præcist. Der findes en meget aktiv lokalafdeling i Næstved. I 2013 holdt jeg ca. 50 foredrag og workshops, fordi jeg oplevede, hvor stor en forskel denne viden gjorde for mange mennesker. Det virkede hensigtsmæssigt at supplere formidlingen med bøger. I 2014 udkom Sensitive børn, i 2015 en stærkt forkortet udgave: Introduktion til sensitive børn, og den 10. oktober 2015 kommer Sensitive unge. Gennem mit arbejde i foreningen, foredrag, bøger og arbejdet med terapi og forældrerådgivning håber jeg at påvirke vores fælles fremtid til manges bedste. Se mere www.athinadelskov.dk

Læs mere

Athina Delskov
Ledige pladser

Særligt sensitive børn - foredrag

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Særligt sensitive børn - for forældre, bedsteforældre og fagpersoner.

Viden, inspiration og redskaber til voksne, der ønsker at forstå og støtte de særligt sensitive børn og unge.
Særligt sensitive børn er ekstra følsomme over for fysiske indtryk som lyde, lys, sult, smerte og kulde eller varme. De kan blive mere rystede af forandringer og tidspres og være meget opmærksomme på andres stemninger og humør. Helt fra fødslen virker de til at suge alle indtryk i omgivelserne til sig og reagere mere intenst på dem. Hvordan kan man forstå og støtte de indadvendte og udadvendte sensitive børn?
Op mod hvert 5. barn fødes med særlig sensitivitet. Disse børn har mange talenter og gaver, som de bedre kan udtrykke og bruge, når forældre og andre voksne forstår deres sensitivitet. Hvordan skal man indrette hverdagen, så de lyse sider af barnets sensitivitet kommer frem? Hvordan styrker man barnets selvværd og gør det mere robust? Foredraget giver forældre, fagpersoner og andre nærtstående voksne viden, redskaber og praktiske eksempler på, hvordan man kan genkende et særligt sensitivt barn og støtte det i hverdagen.

Om det særligt sensitive personlighedstræk:
15 - 20 % af befolkningen er født med et særligt sensitivt nervesystem. Særligt sensitive registrerer flere indtryk og bearbejder dem dybere og mere nuanceret, end de fleste andre. Indtrykkene kan komme fra det fysiske miljø og fra følelser og stemninger, hvor den særligt sensitive reagerer kraftigere på indtryk udefra samt på egne tanker og forestillinger. Særligt sensitives største udfordring er overstimulering. Det særlig sensitive personlighedstræk indebærer også mange positive kvaliteter som bl.a. indlevelse, idérigdom og høj kvalitetssans.

"Det kan være svært at opleve sit barn bakse med at være sensitiv. Det gør en stor forskel at få indsigt og forståelse, det giver mere energi og overskud i familien. Samarbejdet med daginstitution og skole bliver også meget lettere, hvis alle parter kender til og forstår personlighedstrækket. "

Der vil være tid til spørgsmål og dialog.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 30-11-2017, kl. 19:00

Ugedag Torsdag
Holdnr172-904
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleMusikstalden
Holdtimer2,5
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

30-11-2017 Torsdag 19:00  -  21:15

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.