Viden, udvikling og samvær
4700 NæstvedVælg område
Vis underviser

Underviser

Kåre Johannesen
Ledige pladser

Havets Legender foredrag v/Kåre Johannesen

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Foredrag v/Kaare Johannesen

Havet har altid fascineret mennesket. Havet har været en ny verden, der skulle udforskes og erobres, og der er masser af drabelige og spændende fortællinger om livet på fjerne oceaner. I dette foredrag fortælles om en række historiske skibe, der intet andet har med hinanden at gøre, end at de er spændende, dramatiske… og virkelige! Beretninger, der ikke lader ”Skatteøen” og Long John Silvers skipperskrøner noget efter! Vi møder nogle af vikingetidens uforfærdede opdagelsesrejsende på deres sejladser til Island, Grønland og Amerika. Der bliver kigget nærmere på ulykkesskibet Wasa, der gik til bunds efter få timers sejlads i Stockholms skærgård 1628. Vi hører den utrolige og uhyggelige historie om den hollandske ostindienfarer Batavia, der forliste ud for Australiens kyst i 1629… med selveste djævlen om bord! Selvfølgelig bliver der set nærmere på det mest berømte skibsforlis nogensinde, Titanic, der forsvandt i Atlanterhavets bølger i 1912 – og vi slutter af med en mindre kendt, men ikke mindre eventyrlig fortælling om den tyske krydser Emden, der på fantastisk vis legede kispus med hele de samlede engelske, franske og russiske krigsflåder i Østen i 1914 – og hvis matroser omsider nåede hjem… på kamelryg!

En aften med saltvand og skumsprøjt, kanontorden, eventyr og drama!

Sagt om dette foredrag:

At høre Kåre Johannessen tale om Havets Legender er noget af en fest! Han førte os med sprudlende nærvær og overlegen viden ud på de vilde vover og øde øer og ned på havets bund, mens han snoede rørende, grandiøse og grusomme skæbner omkring os til publikums gys og hjertelige latter. En kæmpe tak for en gevaldig oplevelse!

(Seniorkredsen i Græsted)

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 08-08-2017, kl. 13:30

Ugedag Tirsdag
Holdnr172-780
Adresse Birkebjergcentret
Birkebjerg Alle 9
4700 Næstved
LokaleKantinen
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

08-08-2017 Tirsdag 13:30  -  15:30

Faktaoplysning

Forudsætninger Kulturel tirsdag - den 2. tirsdag i måneden.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.