Viden, udvikling og samvær
4700 NæstvedVælg område
Vis underviser

Underviser

Kåre Johannesen
Ledige pladser

Tordenskjold - 300 års myter v/Kaare Johannesen

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Foredrag v/Kaare Johannesen
Næst efter dronningen må Tordenskjold være den hyppigst afbillede dansker nogensinde. Hans portræt pryder nemlig størstedelen af de danske tændstikæsker! Når fabrikant H.E. Gosch i 1865 valgte at kalde sine nye sikkerhedstændstikker for “Tordenskjold” var det for at kaste en handske i ansigtet på de svenske tændstikmagnater, der på det tidspunkt dominerede verdensmarkedet. Ham var svenskerne nemlig rigtig bange for!

En af Danmarks største søhelte, Peter Wessel Tordenskjold (der iøvrigt var nordmand) besejrede nemlig svenskerne i slaget ved Dynekilen 8. juli 1716, for nøjagtig 300 år siden, under den Store Nordiske Krig. Der knytter sig en mængde myter til navnet Tordenskjold. Alene hans død som kun 30-årig under en duel i 1720 har givet anledning til adskillige konspirationsteorier om komplotter med tråde helt op til det svenske kongehus!

I foredraget ser vi nærmere på virkelighedens Tordenskjold. Vi forsøger at luge ud i de værste myter, og ser nærmere på den historiske Tordenskjolds betydning. Vi får også opklaret, hvilken rolle en syvhovedet slange og den berømte Baron von Münchhausen spiller i Tordenskjolds død!

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 13-06-2017, kl. 13:30

Ugedag Tirsdag
Holdnr171-785
Adresse Birkebjergcentret
Birkebjerg Alle 9
4700 Næstved
LokaleKantinen
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

13-06-2017 Tirsdag 13:30  -  15:30

Faktaoplysning

Forudsætninger Kulturel tirsdag - den 2. tirsdag i måneden.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.