Viden, udvikling og samvær
4700 NæstvedVælg område
Vis underviser
Simon Rom Gjerø
Ledige pladser

Krudt og Kugler i Kina

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Dansk våbenekspert i tjeneste hos Kinas mest magtfulde
krigsherre i de kaotiske 1920ere

I 1921 fik det danske firma Nielsen & Winther en millionordre på maskiner til våbenproduktion. Maskinernes destination var Mukden, hovedstaden i Manchuriet, og køberen var Kinas mest magtfulde krigsherre Zhang Zuolin, kendt som Mukdentigeren. Med den dyrebare last fulgte den danske ingeniør Robert A. Christensen. Han fik til opgave at bygge en topmoderne våbenfabrik, der skulle være Kinas største, så Zhangs drømme om at blive Kinas nye kejser kunne realiseres. Ikke alt gik dog som planlagt.

Hør om Kinas farverige krigsherrer, der dagligt plottede mod hinanden og hvor alliancer skiftede som vinden blæste. Og hør om det luksuriøse expatliv i 1920ernes Nordøstkina, der levedes vildt og vovet - med japanske skønjomfruer, brændevin og champagne i stride strømme -mens bomberne faldt om ørerne på dem og faren for japansk invasion kom tættere på dag for dag.

Foredraget bliver krydret med mange billeder og klip fra Robert Christensens egne stumfilmsoptagelser.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 22-02-2018, kl. 19:00

Ugedag Torsdag
Holdnr181-902
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleMusikstalden
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

22-02-2018 Torsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.