Viden, udvikling og samvær
4700 NæstvedVælg område
Vis underviser
Tommy P. Christensen
Ledige pladser

Besættelsen, den illegale presse...

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Besættelsen, den illegale presse
- en spirende modstandsbevægelse og SOE

Med et pennestrøg i 1940 rettede Adolf Hitler besættelsen af Jylland til "Dänemark", og dermed var scenen sat til "De 5 onde År".
Vi ser på begivenhederne d. 9. april, den tyske operationsplan (Weserübung) og situationen på Færøerne, Island og i Grønland.
Samarbejdspolitikken skulle sikre danske værdier, danske arbejdspladser og den danske levestandard. Hvordan gik det så i krigens første år og hvad ville danskerne havde vundet på at tone rent flag og få skabt "norske tilstande" fra begyndelsen? Vi kaster også et blik over Sundet, hvor Sverige havde held til at bevare sin neutrale status gennem hele krigen, og blev derved en uvurderlig bagdør for danskere, der var på kollisionskurs med den tyske besættelses-magt. Vi hører om de, der ønskede "norske tilstande" og dem der var mere optaget af handel og industri, levevilkår og beskæftigelsen.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 09-02-2018, kl. 13:00

Ugedag Fredag
Holdnr181-946
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleSmedjen
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

09-02-2018 Fredag 13:00  -  15:30

Faktaoplysning

Forudsætninger Historien om Danmark - fortalt for de voksne Der serveres kaffe & kage i pausen Undervisningsmateriale udleveres undervejs.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.