Viden, udvikling og samvær
4700 NæstvedVælg område
Vis underviser
Tommy P. Christensen
Ledige pladser

Kvindens stilling og Fædrelandets forsvar

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Kvindens stilling og Fædrelandets forsvar

Væsentlige brikker til den danske kvindebevægelses historie blev lagt fra venstrepolitikeren Frederik Bajer i 1886 fremsatte et lovforslag om kommu-nal stemmeret til kvinder og frem til grundlovsændringen i 1915.
I 1907 dannedes Landsforbundet for Kvinders Valgret, der med tiden voksede til 160 lokalafdelinger med omkring 12.000 medlemmer rundt om i Danmark. Året efter kom et afgørende gennembrud med kvindelig stemmeret og valg-barhed til de kommunale råd.
Estrup havde i gennem provisorietiden fastholdt finansieringen af Købehavns Befæstning og efter den 1. verdenskrigs afslutning begyndte afviklingen af det kæmpe forsvarsanlæg. Neutralitetspolitikken blev fastholdt og suppleret med nedskæringer i forsvaret, der skulle vise stormagterne, at danskerne var et fredeligt folk, der satsede på uddannelse og sundhed.
Vi fik Sønderjylland tilbage med fredelige midler i 1920, satsede på Folke-forbundets autoritet, når stormagterne truede og vi indgik en ikke-angrebspagt med Hitlers Tyskland. Statsminister Stauning afviste, at vi skulle være "Nordens lænkehund" og man håbede vi kunne gentage succesen fra den 1. verdenskrig, hvis der på ny skulle blive krig i Norden.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 02-02-2018, kl. 13:00

Ugedag Fredag
Holdnr181-945
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleSmedjen
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

02-02-2018 Fredag 13:00  -  15:30

Faktaoplysning

Forudsætninger Historien om Danmark - fortalt for de voksne Der serveres kaffe & kage i pausen Undervisningsmateriale udleveres undervejs.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.