Viden, udvikling og samvær
4700 NæstvedVælg område
Vis underviser
Tommy P. Christensen
Ledige pladser

Østområderne - en tumleplads for Hitler og Stalin?

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Østområderne
- en tumleplads for Hitler og Stalin?

Den berygtede, hemmelige tillægsprotokol til "Molotov-Ribbentrop-pagten", Stalin-Hitlers ikke-angrebspagt fra august 1939, sikrede ikke kun Stalins samtykke til den tyske invasion af Polen, men sikrede også Hitlers samtykke til Stalins indmarch i den resterende del af Polen og fra sommeren 1940 også de tre baltiske lande.
Hitlers angreb i sommeren 1941 på Sovjetunionen var udtænkt og planlagt som en race- og udryddelseskrig, hvilket hurtigt blev tydeligt i det tyske besættelsesregime i de besatte østområder. Millioner af sovjetiske krigs-fanger sultede ihjel, de besatte østområder blev systematisk udplyndret, ligesom der var en voksende deportation til Tyskland af blandt andet hviderussiske tvangsarbejdere. Ikke mindst tvangsdeportationerne forværrede forholdet mellem besættelsesmagten og hviderusserne, og understøttede den sovjetiske partisanbevægelse, som begyndte at tage form i 1942.
En systematisk udryddelse af jøder var en integreret del af bestræbelserne på at kolonisere øst-områderne, og vi forsøger at kaste lys over den danske deltagelse i grusomhederne i det østlige Hviderusland. Danske SS-frivillige var nemlig en del af det vagtmandskab, der bevogtede de jødiske tvangs-arbejdere!

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 21-02-2018, kl. 18:30

Ugedag Onsdag
Holdnr181-924
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleMusikstalden
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

21-02-2018 Onsdag 18:30  -  21:00

Faktaoplysning

Forudsætninger Prisen er inclusive kaffe/the og kage Der udleveres undervisningsmateriale undervejs.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.