Viden, udvikling og samvær
4700 NæstvedVælg område
Vis underviser
Tommy P. Christensen
Ledige pladser

Sveriges særlige forhold til de Allierede og sin n

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Sveriges særlige forhold til de Allierede og sin neutralitet under den 2. verdenskrig

I modsætning til Danmark og Norge lykkedes det faktisk Sverige at undslip-pe en tysk besættelse, og det er en populær opfattelse, at Sveriges neutralitet var temmelig tyskvenlig. Det er langt fra hele sandheden og denne gang ser vi nærmere på, hvordan den svenske regering tidligt lod den danske efterretningstjeneste og englænderne få husly i Stockholm. Såvel kurerflyvningerne som regelmæssig flytrafik med "British Overseas Airways Corporation" (BOAC) opretholdtes stort set gennem hele krigen, og skulle i oktober -43 blive af afgørende betydning i kapløbet om Atom-bomben. Sejlads med krigsvigtigt materiel fra Lysekil på Sveriges vestkyst til Hull i England foregik i hele perioden 1943-45.
Vi ser nærmere på det hele og søger at besvare spørgsmålet om hvem der blev begunstiget, når den svenske regering lod nødlandede piloter kom hjem til deres krigsførende nationer?

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 28-02-2018, kl. 18:30

Ugedag Onsdag
Holdnr181-935
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleMusikstalden
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

28-02-2018 Onsdag 18:30  -  21:00

Faktaoplysning

Forudsætninger Der serveres kaffe/the og kage under foredragene. Undervisningsmateriale udleveres undervejs

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.