Viden, udvikling og samvær
4700 NæstvedVælg område
Vis underviser
Tommy P. Christensen
Ledige pladser

Påskeopstanden i Dublin 1916 - og den irske uafhæn

Ved spørgsmål ring til 20 40 42 10

Påskeopstanden i Dublin 1916
- og den irske uafhængighedskrig

Alle, der forsøger at forstå det irske folks historie kommer til at forholde sig til irernes forhold til det britiske imperium. Var Irland blot et koloniserings-område eller har religion, kultur og den enorme udvandring afgørende betydning for de irske "Troubles"?
Vi springer frem til Irland under den 1. verdenskrig, hvor næsten 100.000 irske katolikker var trukket i engelsk uniform, medens andre irere valgte at gøre oprør mod den engelske militærmagt i påsken 1916. Det hele endte få år senere i en blodig borgerkrig, der fortsat er et smerteligt sår i den irske selvstændighed. Vi ser nærmere på både kampene med englænderne og de irske parter, hvor Eamon de Valera's tilhængere valgte den linje, at et ny Irland skulle fødes i irsk blod!
Vi hører om de Valeras irske republik, hvor han søgte at sætte tiden i stå, om neutralitetspolitikken under den 2. verdenskrig, om den keltiske tiger samt om Brexits betydning og de seneste valg i Nord og Syd.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 08-11-2017, kl. 18:30

Ugedag Onsdag
Holdnr172-935
Adresse Grønnegades Kaserne
Grønnegade 10
4700 Næstved
LokaleLokale 117
Holdtimer3
Antal mødegange1
AfdelingAOF Næstved og Susålandet

Kursusdage

08-11-2017 Onsdag 18:30  -  21:00

Faktaoplysning

Forudsætninger Der serveres kaffe/the og kage under foredragene. Undervisningsmateriale udleveres undervejs

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.